Ranskalainen omenakakku

Ranskalainen omenakakku

Murotaikina

200g     pehmeää voita
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja ( gluteenittomassa korvataan mantelijauholla tai 3 1/2 dl perunajauholla)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa

Vatkaa voi, sokeri ja perunajauhot vaahdoksi ja lisää joukkoon munat yksi kerrallaan.
Lisää joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu suola, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
Vaivaa taikinaa alustalla muutaman minuutin ajan, niin että siitä tulee kimmoisaa.
Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Ota pidempään kylmässä ollut taikina huoneen lämpöön tuntia ennen käyttöä.
( Jäähdytyksen voi jättää väliinkin)
Taputtele irtopohja- tai korkeareunaiseen piirakkavuokaan (26 cm 🌕) 2/3 taikinasta ja kaulitse loput kanneksi. Irtopohjavuokaan kannattaa laittaa leivinpaperi pohjalle.

Omenatäyte

1 1/4 l kuutioituja omenapaloja
1 dl vettä
n. 1 dl sokeria omenien happamuuden mukaan
2 rkl konjakkia/rommia tms.

Kiehauta ja lisää nopeasti sekoittaen niin, että täyte
juuri ja juuri sakenee:

1 dl vettä
1 rkl perunajauhoja

Tasoita täyte vuokaan ja laita kansi päälle. Pehmeän taikinan voi levittää myös käsin.
Tee pintaan haarukalla muutama reikä. Paista 175°C:ssa noin 50 minuuttia.
Anna jäähtyä ja irrota vasta sitten irtopohjavuo’asta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s