100g voita
100g tummaa suklaata
100g tummaa sokeria
2 munaa
2 dl kaurajauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
120g/2 dl rouhittuja pähkinöitä ja manteleita
Sulata voi kattilassa ja lisää suklaa paloina ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri ja anna jäähtyä hiukan. Vatkaa munat yksitellen voisuklaaseokseen ja lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi rouhittu pähkinäseos.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan 20cm x 30cm tai pyöreään ø26cm. Paista 175˚:ssa 20-30 min. Tarjoa haaleana kermavaahdon tai jäätelön kanssa. Kuvassa Valion Kreisi kinuskia.
Alkuperäinen ohje (alla)Valion. Vähensin sokeria ja vaihdoin sen tummaan muscovadosokeriin. Jauhoihin voi käyttää valmiita gluteenittomia jauhoseoksia tai vehnäjauhoja. Hmmm… ruisjauhoilla pitäis testata myös.