Porkkanakakku

Alkuperäinen ohje on muunneltu Valion ruokaohjeista löytyneestä porkkanakakusta.

Kuorrutuksena on puolestaan Valion kesäkurpitsakakun kuorrute, joka ei ole rahkan takia ihan niin makea ja raskas kuin perinteisessä porkkanakakussa. Kuvan kakku on tehty kaurajauhoilla.

Pohja

200g voita sulatettuna

2 1/2 dl sokeria, josta osan voi korvata ruskealla sokerilla

3 kananmunaa

4 dl kaura/vehnäjauhoja

3 dl porkkanaraastetta(150g)

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1 rkl kanelia

Kuorrute

1 prk maustamatonta Koskenlaskija Ruoka&Dippiä (200g)

1 prk sitruunarahkaa

1 1/2 dl tomusokeria

Lisää sulatettuun voihin sokeri, porkkanaraaste ja munat. Sekoitahyvin ja lisää lopuksi varovaisesti sekoittaen jauhot, joihin kohotusaineet ja kaneli on sekoitettu.

Kaada pyöreään noin 23 cm halkaisijaltaan olevaan leivitettyyn tai leivinpaperilla suojattuun vuokaan. Paista 175˚:ssa noin 40-45 minuuttia.

Anna jäähtyä vähän. Valmista kuorrute sekoittaen ruoka&dippijuusto ja sitruunarahka ja lisää siihen tomusokeri siivilän läpi hyvin sekoittaen.

Kuorruta kakku ja anna tekeytyä seuraavaan päivään. Koristeena käytetyt porkkanasuikaleet on veistetty perunankuorimaveitsellä ja kuivattu leivinpaperilla 100˚:ssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s