Gluteeniton ruuneperintorttu
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 1/2 dl mantelijauhoja
2 1/2 dl kaurajauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl leivinjauhetta
200g sulatettua voita
Vadelmahilloa
Päälle:
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
Vajaa rkl vettä
Sulata voi ja anna sen vähän jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää jauhot ja voisula. Jaa taikina muffinssivuokiin tai -pellille. Laita jokaisen päälle nokare vadelmahilloa. Tästä annoksesta tulee 24 pientä. Paista 200˚:ssa 10-14 minuuttia.
Koristele jäähtyneet tortut vadelmahillonokareella ja sokerivesikuorrutuksella(Dan Suckerin ohje).
Perinteisesti korppujauhot tehtiin siitä mitä kaapista löytyy ja näin alkutalvesta joukkoon päätyi myös piparimuruja joten olen laittanut jauhojen sekaan vähän piparimausteita: kanelia, kardemummaa, inkivääriä ja hippusen neilikkaa. Jos kaapista löytyy ruokalusikallinen mantelilikööriä, se antaa makua taikinaan. Karvasmanteliöljy jakaa kansaa ja se saattaa olla aika läpitunkevan makuinen joten sitä en ole käyttänyt.