Runebergin torttu

Gluteeniton ruuneperintorttu

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 1/2 dl mantelijauhoja
2 1/2 dl kaurajauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl leivinjauhetta

200g sulatettua voita

Vadelmahilloa

Päälle:
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
Vajaa rkl vettä

Sulata voi ja anna sen vähän jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää jauhot ja voisula. Jaa taikina muffinssivuokiin tai -pellille. Laita jokaisen päälle nokare vadelmahilloa. Tästä annoksesta tulee 24 pientä. Paista 200˚:ssa 10-14 minuuttia.

Koristele jäähtyneet tortut vadelmahillonokareella ja sokerivesikuorrutuksella(Dan Suckerin ohje).

Perinteisesti korppujauhot tehtiin siitä mitä kaapista löytyy ja näin alkutalvesta joukkoon päätyi myös piparimuruja joten olen laittanut jauhojen sekaan vähän piparimausteita: kanelia, kardemummaa, inkivääriä ja hippusen neilikkaa. Jos kaapista löytyy ruokalusikallinen mantelilikööriä, se antaa makua taikinaan. Karvasmanteliöljy jakaa kansaa ja se saattaa olla aika läpitunkevan makuinen joten sitä en ole käyttänyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s