Nokkosrisotto eli Risotto alle Ortiche

Riisi&Kaura-risottoa ja lihapullia

Sain vinkin tähän resptiin Eevalta Italiasta sikäläisestä nokkosherkusta. Kuukkelilla löysin reseptejä, jotka hauskasti taipuvat suomeksi kääntäjän avulla :)))
Tämä on lainaa sivuilta:  ”Diario di Cucina”

INGREDIENTI: per 2 persone
250 g di riso per risotti
60 g di burro
1/2 cipolla
1/2 bicchiere di spumante brut
200 g di ortiche tenere
parmigiano grattugiato
sale


Tässä minun suomalainen versioni:


Ainekset: 4 hengelle
Reilu litra tuoreita nokkosia ryöpätään
litrassa kiehuvaa vettä, jossa on 1 tl suolaa.
Valuta siivilässä ja hienonna

60 g voita
1   sipuli hienonnettuna

4 dl risottoriisiä( kuvan versiossa Kaura&Riisiä)
1 dl valkoviiniä (kuivaa)

noin 0,5 l kiehuvaa vettä
5 dl raastettua parmesaania(mustaleima emmentalia)
1 tl suolaa

VALMISTUMISAIKA:
30 minuuttia

VALMISTELU:

Kuullota kattilassa/pannulla keskilämmöllä(4/6)voissa(30g) nokkosta ja sipulia muutama minuutti.
Lisää riisi ja anna rasvan imeytyä, niin että tulee irtonaista ja tuoksuu paahtuneelle(n 5 min.)





Lisää viini ja anna imeytyä. Lisää suola ja kiehuvaa vettä vähän kerrallaan niin kauan, että riisi on kypsää ja vesi imeytynyt siihen(varmista keittoaika paketista ja kokeile). Lisää lopuksi 30g voita ja parmesaania. Sekoita hyvin ja tarjoile.


Koristeeksi ja lisämakua antamaan laitoin ilmasipulinvarsia. Herkullista oli lihapullien kanssa. Maku hieno ilman kaikenmaailman mausteita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s