Tämä on klassikko 70-luvulta. Alkuperäisessä ohjeessa oli puolet grahamjauhoja ja puolet tavallisia puolikarkeita vehnäjauhoja. Nyt tein piirakan kotimaisiin gluteenittomiin kaurajauhoihin.
Taikina
150g voita
1-1,5dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 muna
3 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi, sokeri ja perunajauhot, lisää muna ja lopuksi kaurajauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
4 dl mustikoita ja vadelmia tai muita marjoja
2 dl kermaviiliä tai jugurttia(esim. kreikkalaista)
2 munaa
1/2 dl sokeria (puolukoille ja herukoille enemmän)
1 tl vaniljasokeria
Levitä marjat pohjan päälle, sekoita täytteen aineet ja kaada marjojen päälle. Paista 200°:ssa noin 30 minuuttia.