Uunijuureksia ja lihapullia

image

Siinä ne töröttävät pellit vierekkäin.
Blue Kongo perunat saivat innostuksen tähän postiin. Joku säikähtää tummanlilaa perunaa, mutta maku on hyvä ja rakenne mehevän jauhoinen uuniperunaksikin.

Uunijuurekset (kuudelle)
Lanttu, pienehkö
Pari palsternakkaa
Porkkana tai kaksi koon mukaan
6 perunaa, tässä satsissa Blue kongoa ja rosamundaa
0,5dl oliiviöljyä
Rosmariinia ja meri- tai ruususuolaa

Uuni 225-asteiseksi, ensin pilkotut lantut pellille ja pyöritellään niiden joukkoon oliiviöljyä. Annetaan kypsyä sillä aikaa, kun pilkotaan muut juurekset. Perunat vähän isompina lohkoina, muut kuutioina (1,5 cm3).
Sekoitetaan loput juurekset ja rosmariinia muutama hyppysellinen lanttujen joukkoon ja paistetaan vielä 20 minuuttia. Muutaman kerran välillä sekoitellen. Uunista otettuna myllytetään sekaan suolaa maun mukaan. (Päälle tuoretta persiljahakkelusta.)

image

Lihapullaohjeen(gluteeniton) löydät täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s