Klassikko -Paraisten piparkakut


Olen tämän ohjeen löytänyt jostain lehdestä 80-luvulla.

3/4 dl siirappia (vinkki: laita vähän ruokaöljyä mittaan ennen siirappia)
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 1/2 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl kardemummaa
250 g voita
2 1/4 dl sokeria
1 muna
6 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl soodaa

Kiehauta siirappi ja mausteet vähinään kolmen litran kattilassa. Nosta levyltä ja lisää paloiteltu voi siihen sulamaan. Sekoita ja lisää sokeri, vaivaa taas. Lisää kädenlämpöiseksi jäähtyneeseen taikinaan muna ja viimeksi vehnäjauhot, joihin sooda on sekoitettu. Laita taikina viileään mielellään seuraavaan päivään. Ota noin 1/3 kerrallaan. Kaaviloi 3-4 mm:n paksuiseksi levyksi ja ota muotilla pipareita. Paista 175 asteessa noin 7 minuuttia. (Muotteja on kertynyt, taikina loppuu aina kesken… 😛 )

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s