Sitruuna-tuorejuustohyytelö


Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Pyhäinpäivänä mustaherukkakiilteellä kuorrutettu sitruuna-kerma-tuorejuustohyytelö

400g Viola maustamaton tuorejuusto
1 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunan mehua
1 dl sokeria(tai maun mukaan)
Sekoita hyvin
0,5 dl vettä kihautettuna
4 liivatelehteä liotetaan ja liuotetaan veteen
Valutetaan ohuena nauhana liivate tuorejuustoseokseen
ja lopuksi lisätään nostellen joukkoon
4 dl kermaa ja 2 tl vaniljasokeria vaahdotettuna
Kaadetaan kulhoon tai kakkupohjan päälle irtopohjavuokaan.
Tasoitetaan ja halutessa voi kuvioida pinnan.
Laitetaan jäähtymään ja valmistetaan päälle
kiille:
3 dl mustaherukkamehua hiukan laimennettuna
(höyrymehu 1 osa mehua:2 osaa vettä)
makeutta lisää tarvittaessa maun mukaan.
0,5 dl mehua kuumennetaan ja lisätään
4 liivateleteä
Sekoitetaan lopun mehun joukkoon ja annetaan jäähtyä
huoneenlämpöiseksi. Kaadetaan jähmettyneen kermahyytelön päälle.
Laitetaan vielä viileään muutamaksi tunniksi.

2 kommenttia artikkeliin ”Sitruuna-tuorejuustohyytelö

  1. Kaiikki meni vaikkei toteutus oikein nappiin mennytkään. Hätäilin kiilteen kanssa ja silloin nousee aina pohjasta rasvaa pintaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s