Tyrni-juustokakku

Toukon ja helluntain kunniaksi Tsiiskakkua tyrnimehusta, jota vielä löytyi pakasteesta.
Pohjasta riippuen gluteeniton ja mehun makeutuksen mukaan saa vähähiilihydraattisen.

Pohja:
150 g murskattuja keksejä lisätään
50g  voita sulatettuna. (Lisäksi voi lorauttaa 2 rkl punssia tai likööriä)
Levitetään seos tarjoilulautaselle laitetun vuokarenkaan sisälle. Käytän reunan suojana leivinpaperia.

Hyvä tulee myös ilman keksipohjaa!

Täyte:
3 tl vaniljasokeria ja
5 dl kuohukermaa vaahdotettuna
10 liivatelehteä liotettuna kylmässä vedessä
400g Viola maustamaton tuorejuusto
3 dl  makeutettua tyrnimehua vähän laimennettuna

Kuumenna 2 rkl mehua ja liuota liivatteet siihen. Sekoita vähän mehua tuorejuustoon, että saat notikistettua sen. Loppuun mehuun lisää vähitellen liivateseos. Lisää ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen liivate-mehu-seos tuorejuuston joukkoon. Tarkista vielä makeus ja lisää tarvittaessa. Lopuksi varovasti nostellen sekoitetaan joukkoon kermavaahto ja kaadetaan vuokaan pohjan päälle. Tasoitetaan. Laitetaan kylmenemään jääkaappiin tai pakasteeseen hetkeksi. Kun täyte on hyytynyt lisätään päälle kiille:

Kiille:
2 dl makeutettua tyrnimehua, sopivasti laimennettuna(maista)
3 liivatelehteä liotettuna
2 rkl mehua kuumennetaan ja lisätään liivatteet ja sekoitetaan lopun mehun sekaan. Annetaan jäähtyä 10-15 min. ja kaadetaan hyytyneen täytteen päälle. Laitetaan jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.(tai seuraavaan päivään.)

 

6 kommenttia artikkeliin ”Tyrni-juustokakku

  1. Todellinen gourmet! Kaunis! Jos saisi aikaiseksi kokeilla… kiitos reseptistä ja kuvasta!

  2. Erinomaisia reseptejä sinulla ja upeita kuvia! Kohta voisit kerätä nuo kaikki yhteen ja julkaista keittokirjan. Nuo kuvat houkuttavat kokeilemaan. Onhan noita keittokirjoja pilvin pimein, mutta aina sinne yksi mukaan mahtuu.

  3. Kokeilin tätä, hyvää tuli. Tosin en tehnyt tyrnimehusta, koska sitä ei ollut, vaan omenamehusta ja pakastevadelmia päälle.

  4. Täydellistä:) Tyrni ei vaan voi maistua paremmalta kuin juuri tässä jälkiruoassa! Pohjan tein Gille (ruotsalaisia) kaurakekseistä ja käytin tyrniä hyvin anteliaasti (pakkasen tyhjennys). Ja täydellistä tuli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s